Muziek op teksten van Rudolf Steiner


Op deze pagina vind je muziek op teksten, spreuken en meditaties van Rudolf Steiner.
De muziek onder de

'kopjes tussen haakjes'

is in voorbereiding om op deze site te plaatsen. U kunt de werkjes als muzikale e-cards wel hier beluisteren.Het Droomlied van Olav ństeson

Het Droomlied van Olav ństeson is een oud Noors inwijdings lied.
Het verhaalt over Olav die tussen kerst en driekoningen 12 dagen en nachten sliep, en in zijn wakker dromen een reis door de kosmos maakt en daar allerlei belevenissen van heeft.
Hij komt door de etherwereld, de maansfeer, moet over een brug der waarheid, waar drie dieren hem de weg versperren, komt in het paradijs, ziet ook de arme zielen in hun louteringstijd, ziet de verschillende strijdmachten van het duister en het licht, de weging van de zielen door Michael in het aangezicht van Christus en het lied besluit met een soort morele zaligprediking.

Het lied, op een tekstbewerking van Rudolf Steiner is uitgevoerd in de kerstijd van 1993/94. Een handgeschreven partituur voor piano, fluit en zangers. Ik ben blijven steken in het rescoren in de computer, een bewerking voor meer instrumenten, maar dat is nog een eerste schets! Ik plaats het toch hier op de site om er een notenbeeld indruk van te geven. Het zou mooi zijn wanneer het project nog eens opnieuw opgestart zou kunnen worden.

De uitvoerende muzikanten waren:
Viviane Verdouw, Mirjam van Zijl, Gooike van der Schoot, Hugo Kingmans, Jaco Timersma en Folkerd Zijlstra zang; Fokko Timersma Fluit en Hanneke Oswald piano. De ensemble leiding was door mijzelf.

De totale compositie duurt bijna 30 minuten. De delen lopen in elkaar over.