De spreuken zijn getoonzet om te zingen, alleen of in groepen, maar het kan ook met een instrumentale begeleiding gezongen worden. De huidige versie is geschreven voor: fluit, hobo, klarinet, fagot, cornet, bugel, hoorn, trombone/bariton, harp en klein slagwerk. De complete partituren zijn ook te bekijken via mijn YouTube kanaal.

Ik zie de composities als symfonische schetsen door het jaarverloop. De verschillende stemmingen van de composities geven een muzikaal decor aan de teksten.

Momenteel is alleen een voorbeeld van de zangpartij van de spreuken gegeven. Op aanvraag kan een beter leesbare pdf aangevraagd worden en ter illustratie is hier ook een voorbeeld van een volledige partituur gegeven.

Helpt u mee dit project te financieren?


De helft van de spreuken zijn zo goed als af, met hulp van een schenking van de IONA stichting. De andere helft wacht nog op voltooiing. Wilt u helpen? U kunt een donatie te doen, zodat ik uren vrij kan maken voor het verder toonzetten van deze spreuken!

klik hier voor meer informatie

De weekspreuken op muziek


Rudolf Steiner schreef 52 spreuken voor de weken van het jaar. De zogenaamde 'ziele-kalender'.
De spreuken geven de relatie weer tussen het innerlijk van de mens en de beleving van de natuur door de gang van het jaar.