Muziek voor klarinet

klarinet en piano

Burlesque voor klarinet en piano

Een pittig eendelig werkje voor klarinet, geschreven voor de 11 jarige Gerbrich Meijer. Uitdagend, maar toch in omvang beperkt.

Journey for Clarinet and harp

Geschreven op de regenachtige dagen. Een weemoedige melodie, afgewisseld met ritmische en technische passages. Het roept een wat oosterse sfeer op, vanwege het gebruik van pentatonische reeksen. Begeleiding voor piano, maar misschien op Harp mooier.

Song for Clarinet

Mijn eerste jeugdwerk. Ge´nspireerd op de klassieke middendelen van klarinetconcerten, maar met toch enige onverwachte accenten.

Kleine sonate voor fluit, klarinet, piano

Plain and difficult. Een speels eenvoudige feelgood melodie, frans ogend, afgewisseld met stormachtig middeleeuws russische contrapuntische thema's.


klarinet solo

2 Capricci

Twee etudes voor klarinet, geschreven voor twee talentvolle leerlingen van me. Gebasseerd op de Italiaanse klarinet etudes van Cavallini en KlosÚ. Maar dan iets makkelijker...

klarinet duo's

Twee middeleeuwse dansen

Een allemande en Basse Danse, voor twee klarinetten met slagwerk ad lib. Ge´nspireerd op het gecultiveerde middeleeuwse klankidioom met hier en daar een snufje eigentijdse harmonieŰn.

Three miniatures for clarinet and trumpet


Drie speelse dansachtige deeltjes in een stijl geinspireerd op Poulenc en een beetje Stravinsky. Vrolijkheid en speelsheid, gecombineerd met ernst en humor.

Thema en variaties


Een luchtige thema als van een kinderliedje, gevolgd door enkele variaties met verschillend karakter waarvan sommige heel virtuoos.