Composities voor harmonie orkest

Festival Symfonie

Een symfonische gedicht aan de nacht en de dag. Het op pad gaan, de levensverwikkelingen, de bezinning, de schwung, het feest. Een vierdelig doorgecomponeerd werk geschreven 1999 aan de vooravond ook van de millennium wisseling.

Running the Ball

Een compositie in licht vrolijk opzwepende bigband stijl. Met bijbehorende animatiefilm geproduceerd door Sieger Zuidersma en Corneel Canters. Een Ball dubbel opgevat. Een Ball als een feest, maar ook een bal die je voortdurend in beweging wilt houden en energie in stopt. Keep Running!

Frames of Mind

• Frames of Mind

De Wielewaal

• De Wielewaal

Running the Ball

• Running the Ball

Festival Symfonie

1. The Proms 2. Jazz Walz 3. At Night 4. Party (Foxtrot) 5. Reprise, Coda

In voorbereiding

• Sunny Side • House for Pleasure • Des(s)ert • Arabian Groove

Frames of Mind

Een miniatuur compositie, waar in een notendop in een ietwat modern klank idioom, een opwekkend 'ivanhoe' thema ruimte is voor kleine improvisatorische solo's, botsende harmonieën en verfiijnt ensemble samenspel.

De Wielewaal

Een vrolijke variatie op het bekende nederlandse volkswijsje. Geinspireerd op de wijze waarop Percy Grainger zijn engelse volkswijsjes instrumenteerde, zoals in de Lincolnshire Posey.

Arabian Groove

Een ontmoeting tussen Oost en West. De groove en foxtrot van het westen ontmoet het schallende improvisatorische spel van het Oosten. Geschreven ten tijde van de oorlog met Irak in 2003, als poging om een muzikale brug te slaan tussen Oost en West.

House for Pleasure

Een variatie op het ongekend populaire 'no limit' thema uit 1993 van de Nederlands Belgische eurodancegroep 2-Unlimited. Het nummer werd destijds gezien als de ultieme houseplaat en stond in meer dan 35 landen op nummer één. Mijn streven destijds was niet zo zeer dit nummer te schrijven omdat het populair was, maar juist om een levende versie te maken van een opkomende house muziek die anders alleen elektronisch is. Door het door blaasmuzikanten te vertolken komt er tenminste nog een levende ziel in de muziek.